Om


Mette Krag Nørgaard

 

Mette stiftede virksomheden i 2014, hvor hun bevarer enkelte kunstværker og hele samlinger og restaurerer genstande på papir. Hendes tilgang til opgaverne bygger på års erfaring og en stor passion til faget.

 

Missionen er at værne om kunst- og kulturhistoriske vidnesbyrd.   Udover at bevare kunstværker og dokumentationsmateriale på papir, dokumenter, kort, tapeter, plakater og fotografier, interesserer Mette sig for at dykke ned i samlinger og indhente viden om kunstnere, materialer og historiske fortællinger. 


Nørgaard har en kandidatgrad, cand.scient, fra Det kongelige Danske Kunstakademis Konservatorskole, som hun har suppleret med projektlederkurser og uddannelse i professionel kommunikation. Hendes erfaringsgrundlag bygger på over 20 års  bevarings- og formidlingsopgaver for museer, gallerier, kunsthaller  og private samlere i hele verden. Hun har studeret papirteknologi og konservering i Japan og har arrangeret undervisningsforløb både i Danmark og i udlandet.  


Hun profilerede papirsektionen på Kunstkonserveringen for en række danske kunstmuseer  bla. Louisiana, Arken, Nivågaard, Øregaard Museet og Aros. Mette har desuden arbejdet for udenlandske museer og  universiteter. I nogle år var Mette projektleder for kunstner Bit Vejles udstillinger af papirkunst. 


ArtCons har værksteds- og kontorfaciliteter i skønne lokaler ved Kronborg Slot.

Presseomtale

2016 - Artikel i Svenske Nojekultur/Konst vedr. projektledelse af Bit Vejle udstilling i Varberg. 


2016 - Artikel i fagbladet Bulletin, NKF vedr. at springe ud som selvstændig konservator.


2019 - Artikel i Helsingør Dagblad vedr. værkstedssamarbejde med Christian Balleby på Kronborg


2019 - Artikel i Nordsjælland Lokalavis vedr. udstilling i Værkstedsgalleriet med fotograf Tage Poulsen2020 - Interview i lokalradio vedr. udstilling i Værkstedsgalleriet med kunstner Verner Thomsen


2021 - Restaurering af tapetfrise på Århus teater

JyllandspostenÅrhus Stifttidende

TV Aarhus 

Frederiksborg AmtsAvis


KunstnervideoerFaglige organisationer

ArtCons er medlem af Nordisk Konservatorforbund og ICOM International council of Museums. Desuden aktiv i faglige netværk.


Etiske regler og standarder

Artcons arbejder ud fra etiske regler og standarder, som de er formuleret af E.C.C.O. (Confederation of Conservator-Restores' Organisations), www.ecco-eu.org, samt ICOM (International Council of Museums), www.icom.museum.


Persondatapolitik

Vi tager din databeskyttelse alvorligt. Vi modtager persondata fra kunder og har derfor vedtaget denne persondatapolitik, der fortæller, hvordan vi behandler dine data. Vi sikrer at vores kunders persondata er i overensstemmelse med lovgivningen.